Voorlichting

Voorlichting vraagt specifieke vaardigheden van een tekstschrijver. EffectieveTekst.nl helpt u bij het maken van (medische) voorlichting die werkt.

Het doel van (medische) voorlichting is meestal helder: informatie overdragen en/of gedrag veranderen.

Om dit te bereiken, moet voorlichtingstekst aan voorwaarden voldoen. Aansluiten op de voorkennis en sentimenten van de lezer bijvoorbeeld. Overtuigen van het nut en de noodzaak van de voorlichting. Maar ook stimuleren om het doel echt te bereiken, eventuele drempels verlagen, en aanzetten tot actie. Voorlichting moet dus bijdragen aan weten, willen, kunnen en doen.

Ervaring en competenties

Ik heb jarenlange ervaring in het schrijven van tekst voor medische voorlichting (voor patiƫnten en naasten) en in consumentenvoorlichting over milieuvriendelijke keuzes. (Zie portfolio voor voorbeelden.) Hoe divers de onderwerpen ook, de benodigde competenties zijn hetzelfde:

  • invoelend vermogen ten opzichte van de doelgroep: ik sluit uw tekst aan op op de voorkennis, het sentiment en behoefte van uw doelgroep;
  • gestructureerd denken: ik geef uw tekst een duidelijke structuur die bijdraagt aan het doel van uw tekst;
  • schrijfvaardigheid: ik zet complexe informatie om in begrijpelijke taal (desgewenst B1).

Contact

Heeft u behoefte aan (extra) schrijfkracht ten bate van uw voorlichtingsactiviteiten? Of aan een frisse blik op bestaande voorlichting? Neem gerust vrijblijvend contact op.

    Uw naam